Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen blijven een populaire vorm van groene energie. Dat is ook niet verwonderlijk want zonnepanelen brengen veel voordelen met zich mee. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

 • Duurzame investering
  De zon schijnt altijd ook in de winter. Het is dan ook een onuitputbare bron van energie. Deze bron van energie raakt ook niet uitgeput dus op deze manier draag jij bij aan een duurzame wereld waar minder fossiele brandstoffen worden gebruikt.

 • Hogere woningwaarde
  Zonnepanelen verhogen de waarde van je woning. Potentiële kopers zijn zich immers bewust van de meerwaarde die dit met zich meebrengt.

 • Weinig onderhoud
  Zonnepanelen vragen weinig onderhoud. Het meeste vuil spoelt er immers vanzelf weer af. Normaal volstaat het één keer per jaar te controleren op vervuiling of beschadigingen.

 • Verlagen energierekening
  Energie wordt alsmaar duurder. Zonnepanelen verlagen je maandelijkse energierekening en dit maand na maand. Daarbij is het ook nog een verantwoorde manier om energie op te wekken, een duidelijke win-win.

 • Lange levensduur
  Zonnepanelen gaan tot 25 jaar mee. Gemiddeld verdient een installatie zich terug op 8 jaar. Dat wil zeggen dat jij met gemakt 17 jaar kan profiteren van je investering.

 • Minder CO2
  Zonnepanelen helpen om onze CO2 uitstoot te verlagen. Daarnaast helpen ze je ook om de EPB score van je huis te verbeteren.

voordelen
terugdraaiende-teller

Terugdraaiende teller

Natuurlijk is er niet altijd een evenwicht tussen de stroom die u opwekt en die u verbruikt. U bent bijvoorbeeld niet thuis tijdens een zonnige dag. De stroom die u op dat moment opwekt vloeit terug naar het net. Uw teller zal op dat moment terugdraaien en uw verbruik zal op dat moment afnemen. Als je dus electriciteit van het net afneemt dan stijgt de meterstand, verbruik je minder dan wat je opwekt dan vloeit de overtollige electriciteit naar het net en daalt uw meterstand.

Tot eind 2020 kan u genieten van een terugdraaiende teller. Daarna wordt de digitale meter verplicht. Meer informatie hierover kan u terugvinden op www.vreg.be