STS-ECO-logo

Onze realisaties

Contact

Leopoldlaan 29/3, 3900 Pelt

info@sts-ecoinstallaties.be

+32 (0)468 187 609

Wat zijn batterijen voor zonnepanelen eigenlijk en hoe werken ze?

Batterij voor stroomopslag

BATTERIJ

Batterijen voor zonnepanelen worden steeds populairder omdat ze een manier bieden om de energie die overdag wordt opgewekt op te slaan voor gebruik ‘s avonds en ‘s nachts. 

De voordelen van thuisbatterijen voor zonnepanelen

Het is tegenwoordig steeds populairder om zonnepanelen te installeren op huizen en bedrijven. Dit komt omdat zonnepanelen niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook financieel voordelig zijn voor huishoudens en bedrijven die hun energiekosten willen verlagen. Een thuisbatterij is een ander apparaat dat steeds populairder wordt, vooral bij mensen die zonnepanelen op hun dak hebben. In dit artikel zullen we uitleggen wat een thuisbatterij is, waarom het voordelig kan zijn om er een te hebben en hoe het de werking van zonnepanelen kan verbeteren.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een apparaat dat energie kan opslaan die is opgewekt door zonnepanelen. Dit betekent dat als de zonnepanelen meer energie opwekken dan op dat moment wordt verbruikt, de extra energie wordt opgeslagen in de thuisbatterij in plaats van dat het terug wordt gestuurd naar het elektriciteitsnet. Op momenten waarop er minder zonne-energie beschikbaar is, kan de energie in de thuisbatterij worden gebruikt om het huis van stroom te voorzien. Dit kan voordelig zijn omdat het huis dan minder afhankelijk is van het elektriciteitsnet.

De voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

Besparen op energiekosten

Een van de grootste voordelen van een thuisbatterij is dat het kan helpen om de energiekosten te verlagen. Door energie op te slaan die overdag is opgewekt, kan deze worden gebruikt wanneer er minder zonne-energie beschikbaar is. Dit betekent dat huishoudens minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet en dus minder energie hoeven te kopen. Op deze manier kunnen huishoudens hun energierekening verlagen.

Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Een ander voordeel van een thuisbatterij is dat huishoudens minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Als de energie van het net uitvalt, kan een thuisbatterij huishoudens nog steeds van stroom voorzien. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens een stroomstoring.

Milieuvriendelijk

Een thuisbatterij is ook milieuvriendelijk. Door energie op te slaan die is opgewekt door zonnepanelen, kan huishoudens minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat er minder CO2-uitstoot is, wat goed is voor het milieu.

thuisbatterij huawei 15kw

Thuisbatterijen en zonnepanelen

Een thuisbatterij kan de werking van zonnepanelen ook verbeteren. Als de zonnepanelen meer energie opwekken dan op dat moment wordt verbruikt, wordt de extra energie opgeslagen in de thuisbatterij. Dit betekent dat als er minder zonne-energie beschikbaar is, de opgeslagen energie in de thuisbatterij kan worden gebruikt om het huis van stroom te voorzien. Dit verhoogt de efficiëntie van het gebruik van zonnepanelen omdat er minder energie verloren gaat.

thuisbatterij byd 20kw scaled

De beste thuisbatterij voor uw zonnepanelen

Als u overweegt om een thuisbatterij aan te schaffen, is het belangrijk om de juiste te kiezen voor uw zonnepanelen. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van de beste thuisbatterij:

Capaciteit

De capaciteit van de thuisbatterij is belangrijk om te overwegen. Dit heeft te maken met hoeveel energie de batterij kan opslaan. Een grotere capaciteit betekent dat de batterij meer energie kan opslaan, wat handig kan zijn tijdens periodes van minder zonne-energie.

Levensduur

De levensduur van de batterij is ook belangrijk om te overwegen. Dit heeft te maken met hoe lang de batterij meegaat voordat deze moet worden vervangen. Een batterij met een lange levensduur kan op de lange termijn kosten besparen.

Prijs

De prijs van de thuisbatterij is ook belangrijk om te overwegen. Thuisbatterijen zijn over het algemeen duurder dan zonnepanelen, dus het is belangrijk om een batterij te kiezen die binnen uw budget past.

Garantie

Tot slot is het belangrijk om te overwegen welke garantie wordt aangeboden bij de thuisbatterij. Een goede garantie kan u gemoedsrust geven en u helpen eventuele problemen op te lossen die zich kunnen voordoen met de batterij.

Conclusie

Een thuisbatterij kan een waardevolle investering zijn voor huishoudens met zonnepanelen. Het kan helpen om energiekosten te verlagen, minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet en milieuvriendelijker te zijn. Door de juiste thuisbatterij te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat uw zonnepanelen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Neem contact op met een specialist op het gebied van zonnepanelen en thuisbatterijen om te bespreken welke opties het beste bij uw behoeften en budget passen.

Vul hieronder het formulier in voor een offerte thuisbatterij