STS-ECO-logo

Onze realisaties

Contact

Leopoldlaan 29/3, 3900 Pelt

info@sts-ecoinstallaties.be

+32 (0)468 187 609

Zonnepanelen kopen: waar moet u op letten

Zonnepanelen kopen

ZONNEPANELEN

Maak de juiste keuze bij het kopen van zonnepanelen met onze tips

Het installeren van zonnepanelen: de beste tips voor een duurzame investering

Als het gaat om het installeren van zonnepanelen, is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Het is niet alleen een duurzame investering in de toekomst van onze planeet, maar het kan ook financieel voordelig zijn. In dit artikel geven wij u alle informatie die u nodig heeft om uw zonnepanelen op de beste manier te installeren, zodat u optimaal kunt profiteren van de voordelen.

zonnepanelen in pelt

Waarom zou u zonnepanelen installeren?

Zonnepanelen zijn de perfecte manier om groene stroom te genereren voor uw huis of bedrijf. Ze zetten zonne-energie om in elektriciteit, waardoor u minder afhankelijk bent van traditionele energieleveranciers. Dit betekent niet alleen dat u geld bespaart op uw energierekening, maar ook dat u bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot en de impact van klimaatverandering.

Hoeveel panelen heeft u nodig?

Het aantal panelen dat u nodig heeft, hangt af van uw energiebehoeften en de beschikbare ruimte op uw dak. Gemiddeld heeft een huishouden tussen de 10 en 20 panelen nodig om in hun energiebehoefte te voorzien. Als u niet zeker weet hoeveel panelen u nodig heeft, kunt u een specialist raadplegen voor advies op maat.

zonnepanelen leggen

Waar moet u op letten bij het kiezen van zonnepanelen?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest gebruikte panelen zijn monokristallijne, polykristallijne en dunne film panelen. Monokristallijne panelen zijn over het algemeen de duurste, maar hebben ook de hoogste efficiëntie en de langste levensduur. Polykristallijne panelen zijn iets goedkoper, maar hebben een iets lagere efficiëntie en levensduur. Dunne film panelen zijn het goedkoopst, maar hebben over het algemeen de laagste efficiëntie en levensduur.

Naast het type paneel, is het belangrijk om te letten op het vermogen en de garantie. Het vermogen van een paneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp) en geeft aan hoeveel elektriciteit het paneel kan opwekken onder ideale omstandigheden. De garantie geeft aan hoe lang het paneel minimaal moet meegaan. Een goede richtlijn is om te kiezen voor panelen met minimaal 25 jaar garantie.

sts kraan bree

Hoe wordt de installatie gedaan?

Het installeren van zonnepanelen is geen eenvoudige klus en moet daarom worden uitgevoerd door een professionele installateur. Een goede installateur zal uw dak inspecteren en beoordelen of het geschikt is voor zonnepanelen. Vervolgens zal hij of zij de panelen monteren en aansluiten op uw elektrische systeem.

zonnepanelen bree bedrijf

Financiële voordelen van zonnepanelen

Naast de voordelen voor het milieu en de vermindering van uw energierekening, zijn er ook verschillende financiële voordelen verbonden aan het installeren van zonnepanelen. Zo kunt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor verschillende subsidies en belastingvoordelen. Ook kunt u eventueel overtollige energie terugleveren aan het energienet en zo geld verdienen met uw zonnepanelen.

Conclusie

Het installeren van zonnepanelen is een duurzame en financieel voordelige investering voor uw huis of bedrijf. Het is echter belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende soorten panelen, het aantal panelen dat u nodig heeft en hoe de installatie in zijn werk gaat. Wij kunnen u adviseren en helpen bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.

Vraag een offerte voor zonnepanelen

Je jaarlijks verbruik kan je terugvinden op de factuur van je energie leverancier
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden.Je kunt tot 5 bestanden uploaden.
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden.Je kunt tot 5 bestanden uploaden.