STS-ECO-logo

Onze realisaties

Contact

Leopoldlaan 29/3, 3900 Pelt

info@sts-ecoinstallaties.be

+32 (0)468 187 609

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je elektrische auto?

Elektrische laadpaal kopen

LAADPAAL

Een elektrische laadpaal is in de moderne tijd onmisbaar geworden voor elektrische voertuigen. Elektrische laadpalen bieden een snelle en veilige manier om elektrische voertuigen op te laden. Het is een essentieel onderdeel van de infrastructuur die nodig is voor de verdere ontwikkeling van de elektrische auto-industrie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de vraag “Wat is een elektrische laadpaal?” en de verschillende aspecten van dit onderwerp onderzoeken.

Wat is een elektrische laadpaal?

Een elektrische laadpaal is een apparaat dat wordt gebruikt om een elektrische auto of ander elektrisch voertuig op te laden. Het is een combinatie van verschillende onderdelen die samenwerken om elektriciteit over te brengen van de stroomvoorziening naar het voertuig. De basiscomponenten van een elektrische laadpaal zijn de laadpaal zelf, de kabel, de stroomvoorziening en de software die het opladen controleert.

Waarom zijn elektrische laadpalen belangrijk?

Elektrische laadpalen zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de elektrische auto-industrie. Met de toenemende populariteit van elektrische voertuigen neemt ook de vraag naar laadinfrastructuur toe. Zonder laadinfrastructuur kunnen elektrische voertuigen niet worden opgeladen en kunnen ze niet op lange afstanden worden gebruikt. Door het bouwen van een netwerk van laadpalen kunnen bestuurders van elektrische voertuigen gemakkelijk hun auto’s opladen en hun reizen plannen zonder zich zorgen te maken over het bereik van de batterij.

wagen laden
laadstation wagen

Hoe werkt een elektrische laadpaal?

Wanneer een elektrische auto wordt aangesloten op een laadpaal, wordt de batterij van het voertuig opgeladen met behulp van elektriciteit. De laadpaal fungeert als een interface tussen de stroomvoorziening en het voertuig. De laadpaal zet de wisselstroom (AC) van de stroomvoorziening om in gelijkstroom (DC) die kan worden gebruikt om de batterij van het voertuig op te laden. Het opladen wordt geregeld door een software die ervoor zorgt dat de batterij van het voertuig niet oververhit raakt en dat de laadtijd wordt geoptimaliseerd.

Soorten elektrische laadpalen

Er zijn verschillende soorten elektrische laadpalen beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen. Een van de meest voorkomende soorten laadpalen is de “AC-laadpaal”. Deze laadpalen zijn het meest geschikt voor het opladen van voertuigen die niet zo snel opladen. Een andere soort laadpaal is de “DC-snellader”. Deze laadpalen zijn in staat om voertuigen veel sneller op te laden.

Elektrische laadpalen: alles wat je moet weten over de verschillende laadmogelijkheden

Elektrische laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten, waaronder reguliere laadpalen, snellaadpalen en ultrasnelladers. Reguliere laadpalen hebben over het algemeen een laadvermogen van tussen de 3,7 en 22 kW en zijn geschikt voor het opladen van auto’s die langzaam laden, zoals plug-in hybrides. Snellaadpalen hebben daarentegen een hoger laadvermogen van tussen de 50 en 350 kW en zijn geschikt voor

het snel opladen van elektrische auto’s, waaronder Tesla’s en andere elektrische voertuigen die een groter accupakket hebben. Ultrasnelladers zijn de nieuwste technologie laadinfrastructuur en kunnen opladen met een laadvermogen van wel 350 kW of meer. Deze laadpalen zijn ontworpen om de accu’s van elektrische auto’s snel op te laden en hebben de potentie om de laadtijd van elektrische auto’s te verminderen tot slechts enkele minuten.

elektrische laadpaal muurmontage

Elektrische laadpalen: de sleutel tot duurzame mobiliteit

Kortom, elektrische laadpalen zijn een essentieel onderdeel van de transitie naar duurzame mobiliteit en spelen een cruciale rol in het ondersteunen van de groei van elektrische auto’s. Door laadpalen en de ontwikkeling van nieuwe technologieën wordt het steeds makkelijker en sneller om een elektrische auto op te laden. Met een groeiend aantal laadpalen en de steun van de overheid zal het in de toekomst steeds gemakkelijker en aantrekkelijker worden om over te stappen op elektrische mobiliteit en een grotere bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2- uitstoot en het behoud van een gezond milieu.

Vraag hieronder een offerte voor een laadpaal