STS-ECO-logo

Onze realisaties

Contact

Leopoldlaan 29/3, 3900 Pelt

info@sts-ecoinstallaties.be

+32 (0)468 187 609

Rosmeer – 28 zonnepanelen

Locatie:
Rosmeer
Aantal zonnepanelen:
28
Omvormer:
SMA
Thuisbatterij:
BYD
Een Project in Rosmeer met 28 Zonnepanelen van 390 Wattpiek, de Geplaatste Omvormer is een SMA – Sunny Tripower, er is Ook een Batterij van 7,7kWh Geplaatst.

Bent u op zoek naar manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd uw energiekosten te verlagen? Dan is het installeren van zonnepanelen een uitstekende optie. In dit artikel bespreken we een project in Rosmeer waarbij 28 zonnepanelen van 390 Wattpiek zijn geplaatst, samen met een SMA – Sunny Tripower omvormer en een batterij van 7,7 kWh. We zullen uitleggen hoe zonnepanelen werken, waarom dit project uniek is en hoe u ook zelf van de voordelen van zonne-energie kunt profiteren.

Wat Zijn Zonnepanelen en Hoe Werken Ze?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De zonnecellen worden gemaakt van silicium, een materiaal dat veel voorkomt in de aardkorst. Wanneer zonlicht op een zonnepaneel valt, worden de elektronen in de zonnecellen in beweging gezet. Hierdoor ontstaat er een stroom van elektrische energie.

Deze gelijkstroom moet worden omgezet in wisselstroom, zodat deze kan worden gebruikt in huizen en gebouwen. Hiervoor is een omvormer nodig, zoals de SMA – Sunny Tripower die is gebruikt bij het project in Rosmeer. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom en dat deze kan worden gebruikt om bijvoorbeeld uw huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien.

Het Project in Rosmeer

Het project in Rosmeer omvat de installatie van 28 zonnepanelen van 390 Wattpiek, een SMA – Sunny Tripower omvormer en een batterij van 7,7 kWh. Het vermogen van de zonnepanelen is 10,92 kWp, wat voldoende is om een gemiddeld huishouden van stroom te voorzien. De batterij zorgt ervoor dat er ook stroom beschikbaar is wanneer de zon niet schijnt, bijvoorbeeld ’s nachts of op bewolkte dagen.

Een uniek aspect van dit project is de keuze voor de SMA – Sunny Tripower omvormer. Deze omvormer heeft een rendement van 98,4%, wat betekent dat er bijna geen energie verloren gaat tijdens het omzettingsproces. Daarnaast heeft de omvormer een geïntegreerd wifi-systeem, waarmee de prestaties van het systeem op afstand kunnen worden gecontroleerd.

20221108 122038 scaled
zonnepanelen rosmeer

Wil jij ook graag een offerte voor zonnepanelen?

Je jaarlijks verbruik kan je terugvinden op de factuur van je energie leverancier
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden.Je kunt tot 5 bestanden uploaden.
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden.Je kunt tot 5 bestanden uploaden.