STS-ECO-logo

Onze realisaties

Contact

Leopoldlaan 29/3, 3900 Pelt

info@sts-ecoinstallaties.be

+32 (0)468 187 609

Omvormeruitval bij zonnepanelen: Begrijp de oorzaken en oplossingen

Oplossingen en advies bij omvormeruitval

Ontdek waarom omvormers uitvallen

Omvormeruitval

Het hebben van zonnepanelen is een geweldige manier om groene energie op te wekken en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Maar wat als je omvormer uitvalt? Het is een veelvoorkomend probleem dat zich met name kan voordoen in landelijke gebieden waar veel zonnepaneleninstallaties in de buurt op hetzelfde elektriciteitsnet zijn aangesloten. In dit artikel zullen we bespreken waarom omvormers uitvallen, wat de gevolgen zijn en welke oplossingen beschikbaar zijn.

Waarom valt jouw omvormer uit?

Het uitvallen van de omvormer kan zeker vervelend zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen waarom dit gebeurt. Op zonnige dagen, wanneer je zonnepanelen veel stroom produceren, kan het elektriciteitsnet de extra elektriciteit soms niet verwerken. Dit gebeurt vooral wanneer er veel zonnepaneleninstallaties in jouw buurt zijn aangesloten. Om zowel de zonnepanelen zelf als het elektriciteitsnet te beschermen, schakelen de zonnepanelen over naar een veiligheidsmodus en wordt de omvormer uitgeschakeld.

Analyseer eerst je binneninstallatie

Wanneer je te maken hebt met omvormeruitval bij je zonnepanelen, is het belangrijk om eerst de binneninstallatie te onderzoeken voordat je verdere stappen onderneemt. Hoewel de oorzaken van omvormeruitval vaak gerelateerd zijn aan externe factoren, zoals overbelasting van het elektriciteitsnet, kan het soms ook te wijten zijn aan problemen in de binneninstallatie.

Het controleren van de binneninstallatie is een belangrijke stap, omdat eventuele problemen in de bedrading, schakelaars, aardlekschakelaars of andere componenten van de installatie de werking van de omvormer kunnen beïnvloeden. Het kan zijn dat er een losse verbinding is ontstaan, een schakelaar is uitgeschakeld of een ander technisch probleem zich voordoet.

Door de binneninstallatie te controleren, professionele hulp in te schakelen indien nodig, rekening te houden met externe factoren en de prestaties te monitoren, kun je stappen ondernemen om omvormeruitval bij je zonnepanelen te verminderen. Zo kun je blijven profiteren van de voordelen van groene energie en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

binnenhuisinstallatie

Externe factoren en netwerkaanpassingen

Naast de binneninstallatie is het ook belangrijk om rekening te houden met externe factoren. Overbelasting van het elektriciteitsnet, vooral op zonnige dagen met veel energieproductie, kan een oorzaak zijn van omvormeruitval. In dergelijke gevallen kunnen netwerkaanpassingen nodig zijn om de extra stroom te kunnen verwerken. Neem contact op met je netbeheerder om te bespreken welke maatregelen er genomen kunnen worden om de betrouwbaarheid van je zonnepanelensysteem te verbeteren.

Lees meer over het oplossen van omvormeruitval in kleine productie-installaties in de handleiding van Fluvius: Uitval omvormer – Fluvius

Ontdek hoe wij, STS-Ecoinstallaties, jou kunnen helpen met zonnepanelen

Bij STS-Ecoinstallaties begrijpen we de groeiende behoefte aan duurzame energieoplossingen en streven we ernaar om particulieren en bedrijven te helpen bij het benutten van de voordelen van zonne-energie. Met onze expertise en ervaring in zonnepaneleninstallaties bieden wij op maat gemaakte oplossingen die passen bij de unieke behoeften van elk project. Of je nu een particuliere woning wilt voorzien van zonnepanelen of als bedrijf de overstap naar groene energie wilt maken, wij staan klaar om je te ondersteunen.

STS-Ecoinstallaties staat voor je klaar om je te helpen met hoogwaardige zonnepanelenoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw zonne-energieproject kunnen realiseren en samen een positieve impact kunnen maken op het gebied van duurzaamheid.