STS-ECO-logo

Onze realisaties

Contact

Leopoldlaan 29/3, 3900 Pelt

info@sts-ecoinstallaties.be

+32 (0)468 187 609

Ontdek de voordelen van elektrisch rijden

Ben jij klaar om de overstap te maken naar elektrisch rijden?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder

ELEKTRISCH RIJDEN

Ben je op zoek naar een manier om milieuvriendelijker te reizen en tegelijkertijd geld te besparen op brandstofkosten? Dan is het overstappen op elektrisch rijden de perfecte oplossing voor jou! Elektrische auto’s hebben de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt en zijn tegenwoordig een populaire keuze voor veel automobilisten.

Waarom elektrisch rijden?

Er zijn veel redenen waarom elektrisch rijden een slimme keuze is. Hier zijn er een paar:

  • Lagere brandstofkosten: elektriciteit is veel goedkoper dan benzine of diesel, wat betekent dat je veel geld kunt besparen op brandstofkosten.
  • Milieuvriendelijk: elektrische auto’s stoten geen schadelijke stoffen uit, waardoor ze veel beter zijn voor het milieu dan traditionele auto’s.
  • Stil en soepel: elektrische auto’s zijn veel stiller en soepeler dan traditionele auto’s, wat zorgt voor een comfortabelere rijervaring.
  • Fiscale voordelen: in veel landen zijn er fiscale voordelen voor het rijden van een elektrische auto, zoals belastingkredieten of verlaagde belastingtarieven.
  • Steeds meer oplaadpunten: er worden steeds meer oplaadpunten gebouwd, waardoor het steeds gemakkelijker wordt om je elektrische auto op te laden.
bmw-elektrisch

De voordelen van elektrisch rijden zijn dus overduidelijk. Maar hoe werkt het precies?

Hoe werkt elektrisch rijden?

Elektrische auto’s werken door middel van een oplaadbare batterij die de auto van stroom voorziet. De batterij wordt opgeladen door hem aan te sluiten op een oplaadpunt. Zodra de batterij volledig is opgeladen, kan de auto gedurende een bepaalde afstand rijden voordat hij weer moet worden opgeladen.

Er zijn twee soorten oplaadpunten: snelladers en reguliere oplaadpunten. Snelladers kunnen de batterij van een elektrische auto veel sneller opladen dan reguliere oplaadpunten, maar ze zijn ook duurder. Reguliere oplaadpunten zijn goedkoper en kunnen worden geïnstalleerd op bijna elke locatie.

Elektrische auto’s zijn ook uitgerust met regeneratief remmen, wat betekent dat de remenergie wordt teruggewonnen en opgeslagen in de batterij. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van de auto en helpt ook om de levensduur van de batterij te verlengen.

Conclusie

Elektrisch rijden is de toekomst van autorijden. Met de vele voordelen die het biedt, is het een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een milieuvriendelijkere en goedkopere manier van reizen. Steeds meer automobilisten stappen over op elektrisch rijden, en het is gemakkelijk te zien waarom.

Zie ook: